More press for Sniff

Dagens Næringsliv Norway’s daily business newspaper covered two of the Unge Talenter winners last Friday, including Sniff.

Sniff

Some quotes:

Vinner Design for alle: Kosehunden og spillet Sniff av Sara Johansson

“FOLSOM HUND. -Jeg tenkte litt på å lage en rotte, men da jeg tok kontakt med Tamtbartun kompetansesenter for blinde for feedback i designprosessen, mente de at det var lurt at det var en hund, siden mange av barna skal forholde seg til en hund senere i livet, sier industridesigner Sara Johansson (34), som fullførte studiene på Arkitekthøgskolen i Oslo forrige semester.”

“Hun har utviklet spillet Sniff, et kosedyr som identifiserer radiofrekvenser. Når Sniff snuser på en gjenstand lager den forskjellige lyder og vibrasjoner. Med denne teknologien har Johansson designet både et Memory-spill og en lek der man kan gjemme klistremerker rundt om i huset. Hunden kan identifisere ulike type stemminger som glede og sinne, takket være RFID-teknologi.”

“Nå jobber hun med å utvikle prototypen, både for å gjøre hunden mer robust og for å få inn en Mp3-spiller som kan inneholde flere lyder. Foreløpig er det mest blipp og blopp. -Jeg synes ikke det finnes noe verre enn dyr og leker som snakker. Jeg vil heller forsøke å abstrahere noen lyder som passer til sniffs karakter. Finne en stemme som kan gi ham liv, sier designeren.”

“Johansson, som kommer fra Umeå i Sverige, begynte å sy forskjellige type kosedyr da hun var 10-12 år. Det er med andre ord ikke helt tilfeldig at bullterrieren Sniffs pels består av typisk syttitallsvelur og cordfløyelprikker.

- Det var også viktig for meg at ikke kosedyret skulle se ut som en teknologisk leke, sier hun. Da Blindesenteret hjalp Johansson med å finne testpersoner for spillet, var de blinde og svaksynte barnas foreldre opptatt av hundens potensial for å uttrykke følelser.

- Noen av foreldrene mente at det kan være vanskelig å snakke om følelser. De kan for eksempel ikke tollke følelser i barnas blikk. Jeg tror Sniffl kan være et nyttig redskap i så måte. Barna var mest opptatt av å kjenne på selve hunden. Det var viktig at den hadde fire ben, hale og snute. Jeg fikk lov til å gjøre noe noe med det, sier Johansson.

- Hva betyr det for deg å vinne Unge Talenter?

- Det er noe av det fineste du kan vinne her i Norge, men det betyr først og fremst at noen har tro på prosjektet. Nå har jeg en god grunn til å fortsette arbeidet. Jeg håper det kan bli enklere å få spillet i produksjon, eller å skaffe en investor.”

Other press (in Norwegian) includes Aftenposten, Østkantavisa, Dagbladet, Dinside and Norske Industridesignere NID. Press release.

Related things:

  1. Norwegian Design Council awards Sniff Sniff has won the prize for Design for All at Unge Talenter 2008 (Young Talent 2008) from the Norwegian Design Council. The project is acclaimed for its inclusive design that encourages playful activity, particularly......
  2. Sniff After two years of development, many awards and publications, we have finally given Sara Johanssons’s Sniff the proper communication it deserves. Sniff is first and foremost a high-quality physical toy dog, that can withstand......
  3. Framtidens mobil / near future of mobility Norsk Form, the centre for design, architecture and urban area planning, hosted an evening seminar on the Near future of mobility on 11 April 2007. The seminar intended to look at trends and patterns......
  4. 50 things, places and people for 2008 On the last day of 2007 Dagbladet rounded up the 50 things, places and people they tip for 2008 (50 ting, steder og mennesker vi tror på i 2008). Sara Johansson is tipped at......
  5. Sniff wins prize for ‘Design for all’ Sara Johansson’s project ‘Sniff’ has won the IT Funk prize for best student project in Design for all at this year’s Oslo School of Architecture & Design prize giving. “Sniff is a toy dog......

This entry was posted in News and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: